Nepečené řezy s pudinkovo-smetanovou náplní
2 balíčky světlých Be-be sušenek, 1 balíček tmavých Be-be sušenek, 1 l mléka, 3 sáčky čokoládových pudinků, 5 lžic krystalového cukru, 250 ml šlehačky na šlehání, 2 kelímky zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, čokoláda nebo arašídová pochoutka na ozdobu
Dno hlubšího plechu vyložíme světlými sušenkami. Z mléka, pudinků a cukru uvaříme hustý pudink a ještě horký ho rozetřeme rovnoměrně na sušenky. Opakujeme vrstvu sušenek a pudinku (dáváme-li to na menší plech). Končíme kakaovými sušenkami. Necháme vychladnout. Vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha. Vmícháme zakysanou smetanu a tento krém natřeme na tmavé sušenky. Na povrch nastrouháme čokoládu a necháme rozležet do druhého dne v ledničce.
Rohlíkové "chipsy"
rohlíky (asi dva dny staré), majonéza nejlépe domácí, sušený česnek, sladká paprika, sušená bazalka
Rohlíky nakrájíme na tenká kolečka cca 1/2 cm. Majonézu smícháme s česnekem, paprikou a bazalkou nebo třeba pizza kořením. Kolečka namažeme tenkou vrstvou majonézy a ukládáme na plech s pečícím papírem. Prvních asi 4-5 minut pečeme na 180 °C. Potom teplotu snížíme a dosušíme na 150 °C. Řiďte se zkušeností se svou troubou a hlídejte, aby rohlíky byly do zlatova, jsou opravdu křupavé. Nejlepší jsou ty ještě teplé, ale zůstanou křupavé i studené. ( množství si každý připraví podle potřeby. Stejně i koření nebo bylinky se mohou obměňovat.)
Česneková pomazánka se šunkou
400 g nastrouhaného sýru eidam, 4 stroužky česneku (může být víc, dle vlastní chuti), 2 lžíce Majolky® (použila jsem Hellman´s Light), 3 plátky dietní šunky, hrstka nakrájené jarní cibulky, sůl
V misce smícháme prolisovaný česnek, šunku nakrájenou na malé kousky a ostatní ingredience.
Dochutíme solí dle vlastní preference. Necháme chvíli ustát pro smíšení chutí. Podávala jsem na topince s nakrájenou paprikou.
Žádné komentáře doposud nebyly přidány.
Domamil 115
675 43 Domamil
1. stupeň: +420 564 034 561
2. stupeň: +420 565 383 676
jídelna: +420 564 034 131
MŠ: +420 606 415 727
Přidat komentář