Banánové lívanečky
(3 banány, 1 prášek do pečiva, 100 - 150g polohrubé mouky, 2 vejce, hrnek mléka, – 1 lžíce cukru). Banány s vejcem, mlékem a cukrem rozmixujeme. Přelijeme do mísy a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Necháme asi 3 minuty odstát a pečeme na pánvi. Placky se pečou rychle, takže jsou hned hotové. Dozdobíme dle chuti třeba šlehačkou, skořicovým cukrem, kousky banánů a rozehřátou polevou.
Fresh salát s ovocem s kuřecím masem
200 g těstovin, 150 g kuřecího masa, 100 g ananasu v plechovce-kousky, 100 g mandarinek v plechovce, 50 g vlašských ořechů, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř
Do hrnce si dáme uvařit těstoviny. Mezitím kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi. Necháme vystydnout. Těstoviny scedíme, propláchneme pořádně studenou vodou a necháme vystydnout. Mandarinky a ananas scedíme a šťávu z mandarinek ponecháme. Mandarinky nakrájíme na větší kousky, vlašské ořechy nasekáme na větší kousky. Těstoviny dáme do mísy společně s kuřecím masem, mandarinkami, ananasem, ořechy a smícháme s jogurtem a zakysanou smetanou. Přidáme dvě lžíce mandarinkové šťávy a ještě jednou promícháme. Necháme v lednici trochu rozležet a můžeme podávat.
Kuřecí vývar se zeleninou
Kuřecí skelet, voda, sůl, pepř celý, nové koření celé, bob. list, 1 cibule, kořenová zelenina (2mrkve, kousek celeru, malá petržel), zelená petrželka, nočky, 1 vejce, dětská krupička, zelená petrželka, sůl, voda
Kosti propláchneme proudem studené vody, vložíme dohrnce (papiňáku), přidáme očištěnou zeleninu, oloupanou cibuli, koření, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit. Pak vývar přecedíme, vložíme nakrájenou zeleninu(cibuli nevkládáme) a maso, dosolíme a vložíme do polévky nočky a nakrájenou zelenou petrželku.
Nočky: vejce prošleháme vidličkou, jemně osolíme a pomalu vmícháváme nakrájenou petrželku a asi 3 rovné polévkové lžíce krupičky (množství je přibližné, záleží na velikosti vajíčka), konzistence má být asi jako těstíčko na obalování. Nabíráme malou namočenou lžičkou a zaváříme do horké osolené vody ale nesmí moc vřít, jinak máme místo nočků rozvářku. Asi po 3 minutách přendáme nočky cedníkem do misky se studenou vodou a před konzumací vkládáme scezené do vývaru a jen prohřejeme.
Žádné komentáře doposud nebyly přidány.
Domamil 115
675 43 Domamil
1. stupeň: +420 564 034 561
2. stupeň: +420 565 383 676
jídelna: +420 564 034 131
MŠ: +420 606 415 727
Přidat komentář